Ondernemingsraad (Or) Trainingen & Cursusssen

Gepubliceerd apr. 28, 22
6 min read

Or Training En Or Cursus Versterk De Or, Commissie Of Pvt

Je kunt bijvoorbeeld een or cursus volgen om je vaardigheden te verbeteren. basiscursus. Een vaardigheid die als OR-lid in mijn ogen erg belangrijk is, is het onderhandelen. Veel directeuren zijn erg goed in het onderhandelen. Dat moet natuurlijk ook, want zij sluiten regelmatig deals met andere ondernemingen. Dus directeuren kennen het spel van onderhandelen.

Op dat punt heb je als OR-lid een behoorlijke achterstand. Om die achterstand in te lopen is het zeer aan te raden een training or met de module onderhandelen te volgen. Vergaderen Een andere vaardigheid die je onder de knie zou moeten krijgen is het vergaderen. Niet alleen het vergaderen met de eigen OR-leden.

Ondernemingsraad (Or) Trainingen & CursusssenOndernemingsraad En Medezeggenschap Training

Je kunt, als er meerdere leden van de directie zijn, leuke trucs toepassen en de directie achter jouw standpunt krijgen (leergang). Dit is allemaal te leren door het volgen van een training ondernemingsraad met de module vergaderen. Secretaris en voorzitter OR De secretaris en de voorzitter hebben extra taken ten opzichte van de andere OR-leden.

Praktische Or Trainingen En Or Cursussen

De voorzitter moet vooral goed in het onderhouden van de relatie zijn en de secretaris moet vooral administratief onderlegd zijn. Zo zijn er nog tal van vaardigheden en competenties die je als voorzitter en secretaris dient te bezitten en kunt leren door een training or te volgen. Het zijn zware functies die vaak door de wereld buiten de OR onderschat worden - cursus.

Training Basisvaardigheden Voor De OndernemingsraadAdvies & Training Ondernemingsraad

Beatrice Ungerer (Ambtelijk secretaris) Competentiescan Wij hebben samen met de Universiteit van Tilburg een competentiescan ontwikkeld die snel een beeld geeft van alle beschikbare competenties die een individueel OR-lid en de OR in zijn geheel in huis heeft. In ons trainingsoverzicht is duidelijk zichtbaar welke competenties in de OR-trainingen ontwikkeld worden.

Voor meer informatie en een indruk te krijgen van hoe de competentiescan werkt klik hier. training.

Maatwerk Or Cursus - Uw Training Op Maat

Wij bieden meer dan 20 OR-trainingen voor startende en ervaren ondernemingsraden. Als (nieuw) OR-lid bent u ook van harte welkom op onze open inschrijftrainingen zoals de OR-basiscursus ‘Help, ik zit in de OR!’. OR-leden waarderen ons met een 9,1 voor inhoud, trainers, organisatie en contact. Schateiland is gekozen tot en staat al drie jaar achter elkaar in de top 5 van Beste Opleiders van Nederland.

Met uw ondernemingsraad maken wij een OR-maatwerkcursus waarin uw eigen ontwikkeldoelen en onderwerpen centraal staan. Onze aanpak OR-training en OR-cursus, Wij vinden dat OR-training en -cursus leerzaam én leuk kan zijn. Wij richten ons op kwaliteiten en niet op problemen. Met onze positieve invalshoek halen wij de schatten in uw OR en uzelf naar boven.

Tijdens onze OR-trainingen en OR-cursussen leren OR-leden meer door onze actieve en vernieuwende werkvormen (cursus). advies. Wij behandelen kort de theorie en brengen deze daarna meteen in de praktijk met een oefening of een spel. Zo ervaart uw ondernemingsraad wat wel en niet werkt bij het nemen van besluiten, onderhandelen of samenwerken met de bestuurder.

Advies En (Online) Training Voor Ondernemingsraad

De wei in of het forteiland op. Uw ondernemingsraad heeft samen leuke dagen op bijzondere locaties én gaat naar huis met concrete inzichten en afspraken. opleiding. Onderwerpen OR-training en OR-cursus, Wij bieden OR-opleiding voor nieuwe en ervaren ondernemingsraden. In Nederland kiezen de meeste startende ondernemingsraden voor een basis OR-cursus of –training van Schateiland.

In onze Basiscursus startende ondernemingsraad bieden wij de volgende onderwerpen:Basiscursus WOR (stoomcursus met de belangrijkste rechten en plichten van de ondernemingsraad)Effectief vergaderen in de ORRol- en taakverdeling op basis van kwaliteiten, Communicatie met achterban en bestuurder, Teambuilding met de ORUw ondernemingsraad maakt een vliegende start met deze een- of tweedaagse OR-starttraining.

U kunt kiezen voor een OR-cursus of –training van één dag of van twee dagen. Meestal begeleiden wij ondernemingsraden twee tot drie jaar in hun ontwikkeling. basiscursus. Als u wilt, maken wij een mooi OR-opleidingsprogramma voor u. Eigenlijk zijn onze trainingen nooit standaard. Meest gekozen OR-training en OR-cursus, Basiscursus startende ondernemingsraad, Teambuilding voor de ORWOR-cursus, Samenwerken aan invloed bij de bestuurder, Vernieuwing van de medezeggenschap, Mogelijkheden OR-training en OR-cursus, Bij uw OR-training kunt u gebruik maken van onze OR-ontwikkeltools zoals onze teamrollentest of drijfverentest (kleurentest)Wij werken ook voor uw COR, BOR, GOR, TOR en EORAls erkende CRKBO-instelling hoeven wij u geen 21% BTW te rekenen over de training, U kunt een certificaat van deelname ontvangen, U kunt gebruik maken van onze 24-uurs EHBO (Eerste Hulp Bij Ondernemingsraden)Al onze OR-trainingen geven wij ook in het Engels, Unieke eilanden en bijzondere locaties, Onze OR-programma’s vinden plaats op unieke eilanden of op bijzondere locaties bij u in de buurt.

Cursus De Wet Op De Ondernemingsraden (Wor)

Als onze eilanden te ver rijden zijn, denken wij graag met u mee over een bijzondere locatie bij u in de buurt. Wij geven onze OR-trainingen liever niet op kantoor of in een hotel langs de snelweg. Als u liever geen training op locatie volgt, bieden wij ook maatwerk online trainingen aan (adviesbureau).

Graag gebruiken wij onze ervaringen en best practices voor uw ondernemingsraadtraining.. overleg.

Inhoud: BV&T opleidingen verzorgt ook OR-trainingen. Daarbij kunnen ook personeelsvertegenwoordigers (PVT), directieleden en HR-professionals bij ons terecht voor een training, advies en begeleiding. Wij hechten veel waarde aan het resultaat van de trajecten die wij voor ondernemingsraden verzorgen. Om het gewenste resultaat te garanderen kijken wij naar meer dan de wettelijke kaders van medezeggenschap.

Or Training En Or Cursus - Hart Voor Medezeggenschap

Training OrBasiscursus Or

Mocht u nog geen ondernemingsraad hebben, dan kan BV&T het hele oprichtingstraject voor u verzorgen. Dit kan vari�ren van over de schouder meekijken tot het volledig uit handen nemen van de oprichting. Onze focus ligt daarbij op het managen van de verwachtingen van de OR-leden en het management. In onze visie is dat cruciaal voor een goede start.

Hierdoor ontstaat er een zo volledig mogelijk beeld van de organisatie, waardoor wij in staat zijn een maatwerk training te ontwikkelen die bijdraagt aan het succes van de ondernemingsraad of medezeggenschapsraad (OR/MR). Voorbeeld van het trainingsprogramma: (hoofdstukken) de plek voor de ondernemingsraad; wet en de ondernemingsraad; professionele medezeggenschap; zicht krijgen op je positie als lid van de OR; voorbereiden en voeren van overleg (met de bestuurder); gespreksvaardigheden en -technieken; aspecten van het OR-werk; de juiste interactie; werkafspraken interactie en praktische zaken; vertaling naar eigen OR-situatie; prioriteiten stellen; de dagelijkse praktijk; persoonlijk actieplan.

Daarbij heeft u geleerd om effectief te overleggen en goed samen te werken. Ook is de kwaliteit van de medezeggenschap in uw organisatie sterk verbeterd na het volgen van deze training. BV&T onderscheidt zich door op een creatieve manier mee te werken aan de ontwikkeling van uw organisatie. Wij onderzoeken welke vorm van medezeggenschap het beste bij uw organisatie past.

Or Trainingen Voor De Ondernemingsraad

Basiscursus OrOr Training - Organisatieadvies

Daarnaast heeft iedere ondernemingsraad met verkiezingen te maken. Voor de een is dit een hoop gedoe en voor de ander een uitdaging om zoveel mogelijk mensen op de been te krijgen (ondernemingsraad). OR-verkiezingen zijn het moment om medezeggenschap weer eens onder de aandacht te brengen. Hoe zorgt u ervoor dat iedereen gaat stemmen? Hoe zorgt u ervoor dat voldoende kandidaten zich beschikbaar stellen? Hoe interesseert u kandidaten? BV&T kan u ook helpen met de (digitale) campagne en het stemmen, zodat iedereen onafhankelijk en anoniem zijn stem uit kan brengen.Om dit resultaat te behalen maken vooraf aan de cursus een uitgebreid plan van aanpak waarin de eindtermen worden opgenomen. BV&T biedt resultaatgerichte cursussen aan met als doel positieve verandering. We ondersteunen u met de juiste afstemming van deze Training OR Ondernemingsraad. Door tijdens de cursus de deelnemers voordurend te spiegelen, te observeren en gevraagd van feedback te voorzien.

Meer van Customer journey

Navigation

Home

Latest Posts

Omgevingscommunicatie Plan

Published May 20, 22
6 min read

Or Cursus

Published May 01, 22
6 min read